• energiaosztály_780x600.jpg
  lineShape

  Csökkentenéd a gázfogyasztásodat?

  A fűtéssel összefüggő gázfogyasztás csökkentésére egy átlagos méretű (90-100 m2-es) közepes hőtechnikai paraméterekkel rendelkező épület esetében, több lehetséges opció kínálkozik. Ezek közül az egyik legenergiahatékonyabb és legköltségkímélőbb megoldás a levegő-víz hőszivattyúval vagy klímával való fűtés.

 • lineShape

  Mikor éri meg klímával fűteni?

  Egy átlagos hazai gázkazánnal fűtő lakóházban a jelenlegi szabályozás mellett, a legegyszerűbb megoldás a klímával való fűtés 5 °C-os külső hőmérséklet felett. Itt számításaink szerint a gázártöbblet nagyjából 30-50%-a megspórolható (átlagos az elmúlt években tapasztalt időjárási körülmények, és megfelelő készülékméretezés mellett!). Ez azt jelenti, hogy minden fűteni kívánt helyiségben egy, az adott helyiséghez megfelelő Midea klíma kerül telepítésre, és 6 °C-ig (külső léghőmérséklet) a felhasználó csak klímával fűti a lakótereket. 6 °C alatt pedig a meglévő gázkazánnal fűti tovább a lakóépületet. A teljes általunk elvégzett kalkulációt ezen a felületen nem tudjuk veled megosztani, így ezek az adatok tájékoztató jellegűek, minden esetben konzultálj szakemberrel, vagy direktben velünk a témáról!

  xtremesave_daralos_780x600.jpg
 • gondolkodo_780x600.jpg
  lineShape

  Milyen megoldások vannak a gázfüggőség csökkentésére, vagy megszűntetésére?

  - A meglévő gázkazán megtartása mellett a fűteni kívánt helyiségekbe klímák telepítése. - A teljes fűtési rendszer cseréje levegő-víz hőszivattyús rendszerre (ennél a megoldásnál nem csak a fűtést, de a használati melegvizet is meg tudod termelni hőszivattyúddal). Csak abban az esteben, ha alacsony (50°C alatti) előremenő vízhőmérséklet mellett az épület hőleadói használhatóak.

 • lineShape

  Mire figyelj a klímával/levegő-víz hőszivattyúval való fűtés tervezésekor?

  Minden esetben érdemes klímás, vagy épületgépész szakemberrel konzultálnod! A legfontosabb a megfelelő méretezés, hiszen egy túlméretezett rendszernél a bekerülési költségek nőnek, alul méretezés esetén pedig az energiahatékonyság és a komfort sérül. A katalógusokban szereplő ajánlott helyiségméretek tájékoztató jellegűek, ezektől merőben eltérő helyzetek is elfordulhatnak (pl.: a szigetelés hiánya, a falazat vastagsága, az épület tájolásából adódó sajátosságok miatt), ezért a megfelelő kiválasztás a gázfogyasztás csökkentésének az alapja a klímával/hőszivattyúval való fűtés esetén!

  terv_780x600.jpg
 • eurovent_425x230.jpg

  EUROVENT

  Az Eurovent a világ első számú tanúsítója a HVAC (fűtés – szellőztetés – légkondicionálás – hűtés) szektorban, mely az európai és nemzetközi szabványoknak való megfelelősséget biztosítja. Nem kötelező, de a Midea már évek óta részt vesz benne mivel elkötelezett az európai piac iránt.

 • heat_pump keymark_780x600.jpg

  Heat-pump Key Mark

  A heat pump keymark egy önkéntes, független európai tanúsítási védjegy minden hőszivattyúra. Független harmadik fél által végzett tesztelésen alapul, és bizonyítja, hogy a hőszivattyús készülék megfelel a KEYMARK rendszer szabályainak, meghatározott termékkövetelményeknek, valamint az Ecodesign irányelv, a 813/2013 és a 814/2013 EU rendelet meghatározott hatékonysági követelményeinek. A KEYMARK célja a piaci átláthatóság és a vásárlói bizalom erősítése.

 • A+++_energiosztaly.jpg

  A++/A+++ energihatékonyság

  Klímák esetében a 4,6 és nagyobb SCOP értékkel rendelkező készülékek (átlagos éghajlati viszonyok mellett, Magyarországon) az A++ energiahatékonysági osztályba tartoznak, míg az 5,1-es és azt SCOP-t meghaladó berendezések már az A+++ besorolást is megkapják. Levegővíz hőszivattyúknál 35°C-os előremenő víz esetén a 4,45-ös, avgy e fölötti SCOP érték A+++ energiosztályt jelent.

 • lineShape

  Midea levegő-víz hőszivattyú a teljes gázfüggetlenség!

  A teljes gázfüggetlenséghez elengedhetetlen lesz a fűtésed teljes leválasztása a gázhálózatról. Ez jelen esetben a Midea levegő-víz hőszivattyús rendszerei segítségével teljesen megtörténhet. Nyílván nagyon fontos, hogy a kialakított fűtési rendszer hőleadó elemei (radiátor, padlófűtés) alkalmasak legyenek az új készülékkel való fűtésre. Erről gépész szakvélemény minden esetben szükséges! A Midea hőszivattyúi azonban mind radiátorral, mind padlófűtéssel képesek működtetni a fűtési rendszeredet.

  Midea levegő-víz hőszivattyúk
  alinone_780x600.jpg
 • borito_780x600_logo.jpg
  lineShape

  Mit jelent pontosan a "fűtésre optimalizált" klíma kifejezés?

  A légkondicionálók körében általános elterjedt kifejezés a fűtésre optimalizált klíma. Ez valójában a készülék szezonális fűtési jóságfokán (SCOP) kívül a megvásárolt eszköz egyéb téli üzemmódban hasznos termékjellemzőit jelenti. Ilyen jellemzők például: kültéri csepptálca fűtés, kompresszor fűtés. Ezek a jellemzők fontosak lehetnek ugyan, de nem helyettesítik a szakszerű, megfelelő telepítést és a kültéri egység fagy és hóvédelmét.

  Midea fűtésre optimalizált klímák
 • lineShape

  Kérj ajánlatot partnereinktől!

  Vedd fel szakembereinkkel a kapcsolatot, kérj ajánlatot a hozzád legközelebb lévő partnereinktől! Illetve, felveheted velünk a kapcsolatot privát üzenetben a Midea Hungary Facebook oldalán is!

  Ajánlatkérés
  call_center_780_600.jpg